اگه گواهی نامه رانندگی ایرانی داشته باشین، پس از ورود به آلمان میتونین با ترجمه اون حداکثر برا شش ماه رانندگی کنین. البته اگه قراره که بیشتر از یک سال در آلمان نمونین، این مدت به یک سال افزایش پیدا میکنه. در این صورت باید از طریق قانونی مجوز رانندگی برای یک سال رو بدست بیارین.
از طرف دیگه، پس از ورود به آلمان حد اکثر سه سال وقت دارین که گواهی نامه رانندگی ایرانی تون رو به گواهی نامه ی آلمانی تبدیل کنین؛ در غیر این صورت باید مثل نو آموزها از صفر شروع کنین و تمام جلسات آموزشی تئوری و عملی رو بگذرونین که بسیار پر هزینه است. اقدام برای تبدیل گواهی نامه رانندگی فرایند نسبتا وقت گیری هست. دولت آلمان گواهی نامه بعضی کشورها، مثل ژاپن، رو قبول داره، و پس از ارائه یه سری مدارک، گواهی نامه آلمانی براشون صادر میشه. اما در مورد ایران هم باید در آزمون کتبی شرکت کرد و هم آزمون عملی؛ البته همون طور که قبلا اشاره کردم احتیاجی به شرکت در کلاس های آموزشی نیست، و فقط کافیه آزمون ها رو پشته سر گذشت. برای درخواست تبدیل گواهی نامه (Umschreibung ausländischer Führerschein) باید به اداره ی مربوطه مراجعه کرد، که در مورد هامبورگ Landesbetrieb Verkehr هست که چهار تا شعبه داره که میتونین تو لینک ببینین. اگه میخوایین تو اداره راهنمایی-رانندگی تو صف وای نیستین، باید از قبل از طریق سایت مخصوص این کار وقت بگیرین. در ضمن مدارک زیر برای درخواست الزامی هست:
۱- عکس گذرنامه ای بیومتریک (biometrisches Passbild)
۲- گذرنامه (Reisepass)
۳- گواهی شرکت در کلاس کمک های اولیه (Erste-Hilfe) یا کلاسهای اقدامات فوری (Sofortmaßnahmen)
۴-اصل گواهی نامه (ausländischer Führerschein)
۵- ترجمه گواهی نامه به زبان آلمانی (ترجمه های بین المللی که در ایران و یا خارج از ایران انجام میشه قبول نیست و حتما باید از طریق دارالترجمه این کار انجام بشه) (amtlicher Übersetzung). نکته ی مهم در این قسمت اینه که ترجمه باید حتما توسط ADAC تعیین کلاس بشه.
۶- تست بینایی (Sehtestbescheinigung)
۷- گواهی سکونت (Meldebestätigung)
پس از اینکه با مدارک مذکور رفتین اداره راهنمایی-رانندگی، براتون تشکیل پرونده میدن و میگن که هفته بعد یه نامه میان براتون که تو اون نامه اطلاعات لازم برای ثبت نام برای آزمون کتبی هست. نامه رو که گرفتین، میتونین تو سایت TÜV SÜD برای تعیین وقت امتحان اقدام کنین. من امتحان کتبی رو به انگلیسی گذروندم و هیچ اشتباهی هم نداشتم. منبع آموزشیم هم سایت http://www.fuehrerschein-bestehen.de بود که شامل بانک سوالات امتحان هست؛ تقریبا هزار تا سوال. البته برای اینکه بتونین همه ی سوالات رو ببینین باید تو سایت ثبت نام کنین و تقریبا ۱۲ یورو برای یک ماه پرداخت کنین، که خیلی عالیه! من خیلی تو اینترنت گشتم تا این سایت رو پیدا کردم. سایت های دیگه گرون تر هستن و از نظر کارایی فرقی ندارن؛ چون بانک سوالات همشون یکیه. واسه اینکه آماده بشم سه هفته، آخر هفته ها تست میزدم.
منبع آموزشی رانندگی در آلمان کتاب Fahren lernen B - Lehrbuch Englisch از انتشارات Vogel هست که از بازار نمیتوان تهیه کرد و فقط در دسترس آموزشگاه های رانندگی هست. ولی یک سایت انگلیسی زبان خیلی خوب هم تو این زمینه Brian's Guide هست که من از نظر توضیحی خیلی بهش مراجعه کردم. کتاب Drivers Handbook and Examination Manual for Germany هم به صورت آنلاین قابل دسترس هست که از طرف دولت آمریکا تدوین شده.
باقی ماجرا رو وقت کردم مینویسم ...
برچسب ها: آموزش رانندگی درایران، آموزش رانندگی در آلمان، آموزش رانندگی درامریکا، آموزش رانندگی درایتالیا، آموزش رانندگی درترکیه، آموزش رانندگی درفرانسه، آموزش رانندگی درهلند،
- ۰۲/۰۱/۱۹
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.